Historien om et mord

Er du glad i tv-serier? Det smaker enda bedre på teater.

Neste visninger

lør 28. okt 18:00 Lille Scene
man 30. okt 19:00 Lille Scene
tir 31. okt 19:00 Lille Scene
Se alle visninger
Sjanger: Teaterserie
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ungdom og voksne

Er du glad i tv-serier? Det smaker enda bedre på teater.

Nå har du sjansen til å bli med på noe helt unikt. DNS tar serieformatet til scenen og inviterer deg til å oppleve en rå og underholdende spenningskomedie – fordelt på fire episoder i fire uker. Hver episode varer i 45 min og spenningen stiger for hver gang…

Rolleinnhaverne i «Historien om et mord» er kanskje mest kjent for å være hysterisk morsomme, men nå får vi også noen iskalde gufs. Vi inviteres inn i Katarinas verden, hvor vi møter forstillelse, løgner og desperasjon i kombinasjon med alkohol, sex, dop og utroskap. Utgangen blir selvsagt fatal. 

Så avtal barnevakt, ring venninner og kompiser, planlegg ukentlige dater med kjæresten og kom dere på teatret! Vi gleder oss til å treffe dere uke etter uke!

NB: Siste spilleuke kjører vi en bonusrunde hvor alle episodene vises på samme kveld.

Pris: 
Pakke: 500 kr for hele serien (fordelt på 4 uker)
Enkeltepisode: 150 kr (episodene er ikke avsluttende)
Bonusrunde: 550 for alle episodene på én dag m/suppepause.

Urpremiere på Lille Scene 28. oktober.

Skuespillere

 • Elvik, Kjersti

  Elvik, Kjersti

  Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992, men debuterte på DNS allerede i 1987 i "Jan Herwitz" med Lothar Lindtner og Rolf Berntzen i de store rollene. Hennes første rolle som profesjonell skuespiller på DNS, var i rollen som Narren i "Kong Lear". For film- og TV-publikummet er hun kjent fra NRK-serien "Vestavind" (1994-95), som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene "Blind gudinne" (1997) og "Salige er de som tørster" (1997), som hun fikk Amandaprisen for, "Hawaii-Oslo" (2004) og "Varg Veum - Kvinnen i kjøleskapet" (2008). Julen 2016 spilte hun Ruth i NRK-serien "Snøfall". På Den Nationale Scene har hun bl.a. spilt i Jan Eggums musikal "På 'an igjen" (2005), Molières "Den innbilt syke" (2007) og i "Panikk i kulissene" av Michael Frayn (2008). Kjersti ble nominert til Heddaprisen for beste birolle for rollen som fru Orm i "Folkeutrydning - eller leveren min er meningsløs" i 2008. Hun har også vært tilknyttet Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Torshovteatret. Kjersti regidebuterte i ”Momo, eller kampen om tiden” på Store Scene i 2014.

 • Jåtten, Kristian Berg

  Jåtten, Kristian Berg

  Kristian er utdannet ved The New York Conservatory for Dramatic Arts hvor han studerte skuespill for teater og film fra 2010 til 2013. I New York har han spilt Kirk i «Nine Kinds of Release»  (2011) , M i «Cock» (2013) av Mike Bartlett og spilt i «Bliss» (2014) av Francois Choinière med teaterkompaniet Moving Pictures Theater Company. Kristian har også medvirket i flere produksjoner ved Rogaland Teater. Våren 2010 spilte han Mowgli i «Jungelboken 2099», som også ble spilt sommeren 2011. I 2014 spilte han Robert i «The Black Rider» av Tom Waits. I 2015 spilte han Oskar i «La den rette komme inn». Kristian har også medvirket i Rogaland Teaters sommerteater på Hindal Gård de siste tre årene og spilt i «Snøhvit», «Hans og Grete» og «De Tre Musketerer». Kristian er også sanger og musiker og driver mye med musikk. Kristian debuterte på DNS i «En Julefortelling» i 2015.

 • Moe, Håkon

  Moe, Håkon

  Håkon er utdannet ved Liverpool Institute of Performing Arts, hvor han gikk ut i 2001. Han har siden jobbet ved en rekke teatre; Det Norske Teatret ("Evig Ung", "Is-slottet"), Oslo Nye Teater ("Postkort fra Lillebjørn", "Karlsson på taket"), Rogaland Teater ("All´s well that ends well"). Han var ansatt i fire år ved Teatret Vårt i Molde (diverse) og har gjort en rekke produksjoner for Riksteatret (diverse) samt vært engasjert ved Sogn og Fjordane Teater ("Urmakarens Hjarte") og Akershus Teater. Håkon debuterte på DNS i musikalen "Spellemann på taket" i 2016. Han har også jobbet for frie grupper og scener, og spilt i både film og tv-serier, bl.a ”Bølgen” og ”Hotell Cæsar”. Som skuespiler ved Teatret Vårt var han med og vinne Heddaprisen for forestillingen "Vinterdvale". Håkon er flink med musikk, spiller blant annet trompet og piano, har vært musikalsk ansvarlig for Riksteatret og vunnet Spellemannsprisen som medlem av bandet Superfamily. 

   

   

   

 • Løvold, Tormod

  Løvold, Tormod

  Tormod ble engasjert første gang på DNS i 1997 i "Snehvit". I tillegg til sine mange forestillinger på DNS, har han også vært engasjert ved Hordaland Teater. Tormod er en dreven improteater-mann, og startet Bergen Impro Laug (BIL) bl.a. sammen med Eirik. Mange husker hans roller i teatrets populære familieforestillinger og komedier, som f.eks i "Robin Hoods Hjerte" (2013), "Shakespeares samlede verker" (2013 og 2015) og "Direktøren for det hele" (2016), men han har også vært sentral i drama som "Kong Lear" (2014). Tidligere i år spilte han en av hovedrollene i "Stort og stygt".

   

 • Serkland, Hilde Trætteberg

  Serkland, Hilde Trætteberg

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Hilde Trætteberg Serkland er utdannet skuespiller og sanger fra Högskolan för Scen och Musik i Göteborg og Høgskolen i Oslo. Hun arbeider frilans med ulike prosjekt både som utøver, tekstforfatter og pedagog. Hilde har bl.a. medvirket i "Jul i Blåfjell" ved Oslo Nye Teater, og i “Stille natt – eit draumspel” på Hordaland Teater. Hun er også kjent som søster nummer tre i Søstrene Trætteberg. Vinteren 2015 gjorde hun soloforestillingen “Puste i firkant” på Cornerteateret her i Bergen, med egenskrevet musikk og tekst. Hilde gjør sin debut på DNS i "Hellemyrsfolket".

      

 • Fjørtoft, Lina Taule

  Fjørtoft, Lina Taule

  Lina kommer fra Bergen og er utdannet ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag 2013-2016. Hun var aktuell som Veronica Reyna i avslutningsproduksjonen "Ambassadøren" som ble spilt i Santiago og på Festspillene i Bergen. Høsten 2016 debuterte hun på Den Nationale Scene i musikalen "Spellemann på taket" i en overtagelse av rollen som Tevjes datter Hodel. Våren 2017 medvirket hun i «Engler over Møhlenpris» og høsten 2017 er hun aktuell i episodeteateret «Historien om et mord». Lina produserer også eget materiale. I mars 2017 hadde hun i samarbeid med Akershus Teater og Globus Teater urpremiere på stykket "Trufilotten», som har gjestet Haugesund Teater og Teater Ibsen, og i september 2017 turnerte hun i Bergensskolene med det egenproduserte vitenteateret ”Frida og Professor Vinter”.

 • Elvik, Knut Olaf

  Elvik, Knut Olaf

  Knut Olaf Elvik har vært teaterarbeider i en årrekke, og står blant annet bak amatørteateret "Teaterfabrikken". I 2010 hadde han tittelrollen i Jeppe Paa Bjerget i en oppsetning på Arendal Kulturhus. Han medvirket i barneoppsetningen Kykkelikasse på Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand i 2011. Samme år gjorde han suksess med "Sjørøveren fra Merdø" på Tyholmen i Arendal.

   

   

   

   

 • Stautland, Karin

  Stautland, Karin

  Aktuell med:

  Karin gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1976 og har siden vært skuespiller ved bl.a. Rogaland Teater, Teatret Vårt i Molde, Theatre Regional en Pays/ Aix/ Pertuis, div. TV-, radio og filmproduksjoner og tilknyttet Den Nationale Scene siden 1983.

   

  Stykker Karin har medvirket i:

  Hvepsen (1983) av William Mastrosimone

  Den stundesløse (1984) av Ludvig Holberg

  Kongehuset Theben (1985) av Sofokles

  Knut Gribb tar Bergenstoget (1986) av Gunnar Staalesen

  Kvinnen som giftet seg med en kalkun (1997) av Boethius

  Jan Herwitz (1999) av Hans Wiers-Jenssen

  Niels Klims reise til den underjordiske verden (2000) av Ludvig Holberg

  Keiser og Galilæer (2000) av Henrik Ibsen

  Seks personer søker en forfatter (2001) av Luigi Pirandello

  Forvandlingen (2001) av Franz kafka

  Festen (2002) av Vinterbergn, Rukov, Hr. Hansen

  1900 (2002-2003) av Gunnar Staalesen

  Ronja Røverdatter (2003) av Astrid Lindgren

  En midtsommernattsdrøm (2004) av William Shakespeare

  Vildanden (2004) av Henrik Ibsen

  Kameliadamen (2004) av Alexander Dumas d.y.

  Idioten (2005) av Fjodor Dostojevskij

  Alice i Eventyrland (2005) av Lewis Carroll

  Den stundesløse (2006) av Ludvig Holberg

  Falne engler (2006) av Gunnar Staalesen

  Tiden er vårt hjem (2007) av Lars Norén

  Begrav meg i Bergen (2007) av Gunnar Staalesen

  Sjalusi (2008) av Esther Vilar

  En handelsreisendes død (2008) av Arthur miller

  Les Misérables (2008) av Victor Hugo

  Folk og røvere fra Kardemommeby (2009) av Thorbjørn Egner

  Kvinnene fra Troja (2009) av Euripides

  Jan Herwitz (2009) av Hans Wiers-Jenssen

  Døden (2010) av Mick Gordon og Marie De Hennezel

  Svartediket (2010) av Arild Brakstad

  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2010) av Thorbjørn Egner

  La Cage aux Folles (2010) av Jerry Herman og Harvey Fierstein 

  Blå jakt (2011) av Liv Heløe

  Ordet (2011) av Kaj Munk

  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth

   

Ingen forestillinger