MusikalDIGG

MusikalDIGG har på kort tid har markert seg som en viktig ressurs for å spre bevissthet rundt mangfoldet innen musikkteater-sjangeren. Når de gjester Store scene på DNS har de med seg noen av de ypperste sangerne og skuespillerne fra feltet til å fremføre høydepunkter fra den norske musikkteater-historien. Publikum får servert utdrag fra både kjente og glemte klassikere, og nyere verker.

Neste visninger

man 07. nov 20:00 Store Scene
Se alle visninger
Sjanger: Høydepunkter fra den norske musikkteater-historien
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Alle aldre

MusikalDIGG har på kort tid har markert seg som en viktig ressurs for å spre bevissthet rundt mangfoldet innen musikkteater-sjangeren. Når de gjester Store scene på DNS har de med seg noen av de ypperste sangerne og skuespillerne fra feltet til å fremføre høydepunkter fra den norske musikkteater-historien. Publikum får servert utdrag fra både kjente og glemte klassikere, og nyere verker.

På scenen står Helge Jordal, Christine Guldbrandsen, André Søfteland, Idun Vik, Julian Berntzen, Katrine Lunde Mackenzie, Tomine Mikkeline Eide, Christel Marie Blunck, Kristian Berg Jåtten med flere.

Det blir utdrag fra de fremste komponistene innen musikkteater i Norge, som Egil Monn-Iversen, Gisle Kverndokk, Henning Sommero, Knut Skodvin, Julian Berntzen og Karoline Krüger. Det blir også innslag fra nye norske humormusikaler som «Märtha: the musical».

Med et rikt sammensatt program og førsteklasses solister, blir det en kveld som både fenger og beveger, i tillegg til å gi innblikk i mangfoldet som finnes innen musikkteater-sjangeren i Norge. Publikum kan vente seg både showstoppers og humor, saftige ballader og gode historier. Kvelden akkompagneres av et fortreffelig knippe musikere ledet av Helge Lilletvedt.

MusikalDIGG utvikles og kurateres av Idun Vik, Helge Lilletvedt og Katrine Lunde Mackenzie.

Støttet av Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Bergen kommune og Frilansfondet.

Store Scene mandag 7. november kl. 20.00!

Skuespillere

 • Jordal, Helge

  Jordal, Helge

  Aktuell med:

  Helge Jordal er en av Norges mest markante skuespillere og ble utnevnt til ridder av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Kong Harald V i 2006 for sin betydelige karriere. Siden han gikk ut fra Statens Teaterhøyskole i 1972 har han utmerket seg i flere roller på filmlerretet, TV, revyscenen og teatre over hele landet.

  Helge var ansatt ved Nationaltheatret i Oslo fra 1972-77, siden ved Hålogaland Teater i Tromsø før han kom til DNS i 1981. Han ble frilansskuespiller i 1987, men har spilt flere betydelige roller ved DNS siden.

  Fra filmverdenen er han bl. a. kjent fra Orions belte (1985), som han vant Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle, og som han også fikk æresamandaen for i 2009, og Landstrykere (1989), som begge er regissert av Ola Solum. Mange kjenner han også fra Frida - med hjertet i hånden (1991), og han spilte i filmen Vegassom hadde premiere i september 2009.

  Stykker Helge har medvirket i:

  Terra Nova (1981)
  Den stundesløse under Holberg-jubileet i 1984
  Jeppe på Bjerget (1987) av Ludvig Holberg
  Spellemann på taket av Joseph Stein (1998)
  En Folkefiende (2001) av Henrik Ibsen
  Hans og Grete (2005) av Stuart Paterson
  Les Misérables(2008) av Victor Hugo
  Mascarade (2010) av Ludvig Holberg
  Min familie (2010) av Tracy Letts
  Førstereis
   (2011/2012/2013) av Morten Lorentzen
  Ulverock
   (2012) av Elisabeta Botsan

  Aktuell med:

 • Søfteland, André

  Søfteland, André

  André Søfteland er utdannet ved Guildford School of Acting i England og er bosatt i New York. Han har gjort flere opptredener på teatre i Europa og USA, og sommeren 2013 hadde han hovedrollen i Broadway-oppsetningen av «Les Misérables» på New London Barn Playhouse, New Hampshire. Han debuterte på DNS i rollen som Sivert i suksessmusikalen «Hellemyrsfolket» høsten 2014 (også 2015). Våren 2015 spilte han i «Ingenting av meg» av Arne Lygre. Denne våren spilte han også i «Little Shop of Horrors» på Cornerteateret i regi av teatergruppen Krabatene.

 • Berntzen, Julian

  Berntzen, Julian

  Aktuell med:

  Julian er musiker, komponist og artist fra Bergen, han har gitt ut fire egne solo plater og har turnert i inn og utland med eget stoff og i formater som spenner fra rockeband til symforniorkester, han har hatt samarbeid med en rekke artister. I 2003 fikk Julian Spelemannsprisen for platen Waffy Town og har siden også blitt nominert  for albumet Rocket Ship Love i 2008. Julian har tidligere skrevet musikken til musikalen  Felix Fantastiske Orkester for Det Norske Teater, og her på DNS til Snødronningen og nå senest musikalen om Hellemyrsfolket.

 • Eide, Tomine Mikkeline

  Eide, Tomine Mikkeline

  Aktuell med:

  Tomine Mikkeline begynte som 5-åring å ta cellotimer, og 10 år gammel begynte hun i tillegg å ta sangtimer. Året etter ble hun tatt opp i Bergen Kulturskole sitt Talentprogram i klassisk sang. To ganger har hun fått 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap på Musikkhøgskolen i Oslo, sist gang med 25 av 25 mulige poeng. Hun har også fått en rekke stipender, og er blitt tildelt Bergen Kommunes Talentpris for 2013. Tomine har vært solist i Grieghallen ved flere anledninger. Blant annet med Bergen Filharmoniske Orkester, Forsvarets Musikkorps, Ung Symfoni og med et orkester under ledelse av Igor Rybak. Hun har også deltatt under Festspillene i Bergen. I 2012 fikk Tomine æren av å synge på den store folkefesten for Aung San Suu Kyi på Torgallmenningen i Bergen foran 20.000 publikummere. I juni 2013 ga hun ut sitt første album, Tomine Mikkeline. Universal Music sto bak utgivelsen, og albumet fikk gode terningkast i flere aviser.

  Tomine har også hatt flere roller ved Den Nationale scene, både musikalroller og skuespillerroller. Hun er nå aktuell i rollen som Dronning Isabella i Dyveke på Den Nationale Scene.

   

  Aktuell med: Dyveke

   

  Stykker Tomine har medvirket i:

  Les Misérables (2008) av Victor Hugo

  Svartediket (2010) av Arild Brakstad

  Et bedre sted (2011) av Stig Amdam

 • Vik, Idun

  Vik, Idun

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Idun er skuespiller utdannet ved Guildford School of Acting og har jobbet utøvende i London med teater, musikal og film siden 2009. Hun har bl.a. medvriket i "Sour Lips" av Omar El-Khariy på Ovalhouse Theatre, "Leading the Witness" av Scott Fivelson på the Gatehouse, "Being Norwegian" av David Greig på the Karamel Club og som ‘West End Chorus’ i Chess in Concert i the Royal Albert Hall. Idun har også ko-produsert og spilt i kortfilmen "Verity" (2014) med Adminda og Rocket Room Productions, og ko-stiftet Strong Point Theatre som bl.a gjorde "Twenty Four Eight" på Tristan Bates Theatre. Prosjekter i 2014 inkluderer "Lykkeparadigmet" (som dramatiker og utøver) og "Drømmefakultetet" med Teateretaten. Debuterer på DNS i rollen som Fie i "Hellemyrsfolket".

 • Jåtten, Kristian Berg

  Jåtten, Kristian Berg

  Kristian er utdannet ved The New York Conservatory for Dramatic Arts hvor han studerte skuespill for teater og film fra 2010 til 2013. I New York har han spilt Kirk i «Nine Kinds of Release»  (2011) , M i «Cock» (2013) av Mike Bartlett og spilt i «Bliss» (2014) av Francois Choinière med teaterkompaniet Moving Pictures Theater Company. Kristian har også medvirket i flere produksjoner ved Rogaland Teater. Våren 2010 spilte han Mowgli i «Jungelboken 2099», som også ble spilt sommeren 2011. I 2014 spilte han Robert i «The Black Rider» av Tom Waits. I 2015 spilte han Oskar i «La den rette komme inn». Kristian har også medvirket i Rogaland Teaters sommerteater på Hindal Gård de siste tre årene og spilt i «Snøhvit», «Hans og Grete» og «De Tre Musketerer». Kristian er også sanger og musiker og driver mye med musikk. For tiden spiller han i «En Julefortelling», som er hans første produksjon på DNS.

 • Mackenzie, Katrine Lunde

  Mackenzie, Katrine Lunde

  Katrine er utdannet sanger og sangpedagog. Siden debuten i 1994 har hun jobbet med musikkteater og teater i ulike former og sjangre. Hun har jobbet med musikkteater, teater og som konsertsanger. Katrine har vært tilknyttet Trøndelag teater, DNS, Hordaland teater, Sogn og Fjordane teater samt private teatre i Norge: Hun har også blant annet jobbet ved Theater an der Wien og ved Lyric Hammersmith, London. Hun har også produsert en egen forestilling i samarbeid med Teatergarasjen i Bergen.

  Stykker Katrine har medvirket i:
  Snødronningen (2012) av H. C. Andersen/Vidar Magnussen
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth

Ingen forestillinger