Løperjenten (Rekonstruert)

Et allkunstverk og et adrenalinkikk om identitet, seksualitet og flukt, av og med Carte Blanche og Den Nationale Scene i Bergen, fritt etter Løkkebergs film.

Neste visninger

tor 20. okt 19:30 Teaterkjelleren
fre 21. okt 19:30 Teaterkjelleren
lør 22. okt 18:00 Andre spillesteder
Se alle visninger
Sjanger: Dans og teater
Spilletid: ca 2 timer
Passer for: Ungdom og voksne

Et allkunstverk og et adrenalinkikk om identitet, seksualitet og flukt, av og med Carte Blanche og Den Nationale Scene i Bergen, fritt etter Løkkebergs film.

I 1995 kom Vibeke Løkkebergs film fra 1981 på UNESCOs oversikt over de 15 mest betydningsfulle filmer fra Norge. Premiereåret ble da også filmen tildelt kritikerprisen under filmfestivalen i Haugesund. Filmen er lagt til Bergen i 1948, og handler om Kamilla som vokser opp i et samfunn under gjenoppbygging, i en familie i full oppløsning. Nå har Carte Blanche og Den Nationale Scene igjen innledet et kunstnerisk samarbeid og vil skape det vi kan kalle et allkunstverk av en forestilling fritt basert på filmen.

Regissøren Jon Tombre, tekstilkunstneren, billedhuggeren og scenografen Inghild Karlsen og koreografen Hooman Sharifi vil med 14 dansere og fem skuespillere gi publikum en usedvanlig opplevelse, der det absolutt er viet rom for de forskjellige kunstartene de involverte representerer.

Allkunstverk
Teatersjef Hooman Sharifi og teatersjef Agnete G. Haaland vil ikke gi samarbeidet et stempel som dans/teater eller noe annet. Det er enkelt og greit et unikt kunstnerisk samarbeid med utgangspunkt i en film som virkelig skapte furore i Bergen. Og som kanskje gjør det igjen?

Med så mange anerkjente kunstnere involvert kan vi i alle fall garantere at dette er et prosjekt det vil bli snakket om!

Dansere fra Carte Blanche: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Irene Vesterhus Theisen, Miryam Garcia Mariblanca, Mia Habib, Noam Eidelman Shatil, Judith Arupa, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Einar Nikkerud, Harald Beharie, Asher Lev og Adrian Bartczak.

Urpremiere i Teaterkjelleren 20. oktober 2016.

Priser

 
Ordinær: kr. 350
Barn til og med 14 år: kr. 150
Ungdom 15 – 25 år:  kr. 150
Student over 25 år:  kr. 150
Honnør: kr. 280
Gruppe over 15 personer: kr. 290

Skuespillere

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund har en bred teaterutdannelse fra Norge, Danmark og Sverige. Han har gått dramalinje i Oslo, vært sivilarbeider på Teatret Vårt i molde, gått teaterhøjskolen Rødkilde i Danmark, vært med på amatørteater i København og gått teaterhøyskolen i Göteborg. Han gjorde praksis på Malmö Stadsteater i tre oppsetninger og har vært med i et antall kortfilmer samt en norsk tv-serie. Han debuterte som profesjonell skuespiller i publikumssuksessen Påklädaren på Göteborgs Stadsteater høsten 2011. Samme høst kunne han ses i den prisbelønnede spillefilmen Apflickorna (Apejentene) som vant Guldbagge (norsk Amanda) for beste film 2011. Han har også spilt sin egen forestilling Vem är jag? både på Stockholms Stadsteater, en norsk folkehøyskole og videregående skoler i Norge. Sigmund debuterer som skuespiller på DNS i Dyveke.

 • Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Kristoffer er fast ansatt på DNS, etter å ha vært engasjert siden debuten i "Ordet" i 2011. Han er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus & Moskva. Kristoffer har vært engasjert ved en rekke teatre i Norge og mange kjenner ham godt fra Barne-TV, Kristoffers Supersommer og Newton på NRK, eller som stemmen til superhelten Titan i filmen "Megahjerne". Vinteren 2015 ble Kristoffer hentet til å spille Robin Hood i "The Heart of Robin Hood" ved Royal Alexandra Theatre i Toronto, Canada, en rolle han også gjorde med stor suksess her på DNS, høsten 2013. I fjor var han aktuell i bl.a "En folkefiende", "OBRA" og "En julefortelling" her på DNS.

  Stykker Kristoffer har medvirket i:

  Ordet (2011) av Kaj Munk

  Knutsen & Ludvigsen (2011) av Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen

  Mor Courage og barna hennes (2012) av Bertolt Brecht

  Evig Ung (2012) av Erik Gedeon

  En Midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare

  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren

  Robin Hoods Hjerte (2013) av David Farr

  Kong Lear (2014) av William Shakespeare

  Vakkert (2014) av Jon Fosse

  Hellemyrsfolket (2014/15) av Amalie Skram

  The Heart of Robin Hood (Toronto, Canada våren 2015) av David Farr

  OBRA (2015) av A.L.Øyen/A.Wale/J.Balke (DNS/Nattjazz/Festspillene i Bergen)

  En julefortelling (2015) av Charles Dickens

   

   

   

   

   

   

 • Hansen, Stine Robin Berg

Ingen forestillinger