Løperjenten (rekonstruert)

Et allkunstverk og et adrenalinkikk om identitet, seksualitet og flukt, av og med Carte Blanche og Den Nationale Scene i Bergen, fritt etter Løkkebergs film.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Dans og teater
Spilletid: ca 1 time, ingen pause
Passer for: Ungdom og voksne

Et allkunstverk og et adrenalinkikk om identitet, seksualitet og flukt, av og med Carte Blanche og Den Nationale Scene i Bergen, fritt etter Løkkebergs film.

Sterke krefter settes i sving når DNS og Carte Blanche stuper ned i Vibeke Løkkebergs univers.  «Løperjenten» vil aldri bli den samme etter dette adrenalinkicket.

Regissør Jon Tombre og koreograf og Carte Blanche-sjef Hooman Sharifi har latt seg inspirere av stemningene og temaene i Vibeke Løkkebergs film fra 1981. I denne oppsetningen, hvor kunstartene smelter sammen, skal sytten dansere og skuespillere ta pusten fra publikum.

Løkkebergs film skildrer et samfunn under gjenoppbygging og en familie i full oppløsning sett gjennom øyene til en ung pike. En verden hun både trekkes mot og vil bort fra. Teaterforestillingen tar utgangspunkt i dette behovet for å høre til, og å bryte ut.  Det blir blir et fruktbart møte mellom dans og teater som griper fatt i det kroppslige, det brutale, det melankolske og vakre ved et oppbrudd.

"Vi utforsker den tilstanden man er i før et viktig vendepunkt i livet", sier Jon Tombre, som også har med seg tekstilkunstneren, billedhuggeren og scenografen Inghild Karlsen.

Korte poetiske tekster, delvis hentet fra filmen og delvis nyskrevet, inngår i et flettverk av bevegelser, stemmer, musikk og støy. Vi befinner oss i en by som kanskje er Bergen, og i en tid hvor manuelt arbeid og arbeidskollektiv sto sterkt. Da lukter og lyder i byrommet var mer insisterende og møtet mellom natur og kultur mer nærværende. Inspirert av den fysiske råskapen og sanseligheten i arbeidet, og ikke minst av Løkkebergs selvbiografiske forfatterskap, har Hooman, Karlsen og Tombre satt et gammeldags garveri som ramme for forestillingen.


Presenteres i samarbeid med dansefestivalen oktoberdans 2016 som arrangeres 20.-29. oktober*.

Dansere fra Carte Blanche: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Irene Vesterhus Theisen, Daniel Garcia Mariblanca, Mia Habib, Noam Eidelman Shatil, Judith Arupa, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Einar Nikkerud, Harald Beharie, Asher Lev og Adrian Bartczak.

Urpremiere i Teaterkjelleren 20. oktober 2016.

Priser

 
Ordinær: kr. 350
Barn til og med 14 år: kr. 150
Ungdom 15 – 25 år:  kr. 150
Student over 25 år:  kr. 150
Honnør: kr. 280
Gruppe over 15 personer:
*Ved fremvising av oktoberdans-pass, får man ordinærbillett til kr 250  
kr. 290

Skuespillere

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund har en bred teaterutdannelse fra Norge, Danmark og Sverige. Han har gått dramalinje i Oslo, vært sivilarbeider på Teatret Vårt i molde, gått teaterhøjskolen Rødkilde i Danmark, vært med på amatørteater i København og gått teaterhøyskolen i Göteborg. Han gjorde praksis på Malmö Stadsteater i tre oppsetninger og har vært med i et antall kortfilmer samt en norsk tv-serie. Han debuterte som profesjonell skuespiller i publikumssuksessen Påklädaren på Göteborgs Stadsteater høsten 2011. Samme høst kunne han ses i den prisbelønnede spillefilmen Apflickorna (Apejentene) som vant Guldbagge (norsk Amanda) for beste film 2011. Han har også spilt sin egen forestilling Vem är jag? både på Stockholms Stadsteater, en norsk folkehøyskole og videregående skoler i Norge. Sigmund debuterer som skuespiller på DNS i Dyveke.

 • Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Aalberg, Kristoffer Sagmo

  Kristoffer er fast ansatt på DNS, etter å ha vært engasjert siden debuten i "Ordet" i 2011. Han er utdannet fra GITIS, Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst i Århus & Moskva. Kristoffer har vært engasjert ved en rekke teatre i Norge og mange kjenner ham godt fra Barne-TV, Kristoffers Supersommer og Newton på NRK, eller som stemmen til superhelten Titan i filmen "Megahjerne". Vinteren 2015 ble Kristoffer hentet til å spille Robin Hood i "The Heart of Robin Hood" ved Royal Alexandra Theatre i Toronto, Canada, en rolle han også gjorde med stor suksess her på DNS, høsten 2013. De siste årene har han vært aktuell i bl.a "Hellemyrsfolket"," En folkefiende", "OBRA", "En julefortelling", "Vinter" og "Løperjenten (Rekonstruert)" her på DNS.

  Stykker Kristoffer har medvirket i:

  Ordet (2011) av Kaj Munk

  Knutsen & Ludvigsen (2011) av Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen

  Mor Courage og barna hennes (2012) av Bertolt Brecht

  Evig Ung (2012) av Erik Gedeon

  En Midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare

  Pippi Langstrømpe (2013) av Astrid Lindgren

  Robin Hoods Hjerte (2013) av David Farr

  Kong Lear (2014) av William Shakespeare

  Vakkert (2014) av Jon Fosse

  Hellemyrsfolket (2014/15) av Amalie Skram

  The Heart of Robin Hood (Toronto, Canada våren 2015) av David Farr

  OBRA (2015) av A.L.Øyen/A.Wale/J.Balke (DNS/Nattjazz/Festspillene i Bergen)

  En julefortelling (2015) av Charles Dickens

  En folkefiende (2016) av Henrik Ibsen

  Vinter (2016) av Jon Fosse

  Løperjenten (Rekonstruert) (2016) av Jon Tombre og Hooman Sharifi

   

   

   

   

   

   

 • Hansen, Stine Robin Berg

  Hansen, Stine Robin Berg

  Stine debuterte på DNS i "En julefortelling" høsten 2015.

Ingen forestillinger