Hellemyrsfolket

I rekordfart solgte ”Hellemyrsfolket” ut nærmere 35.000 billetter, og publikum vil ha mer. Forestillingen var én av storsatsningene til DNS i 2014, og suksessen ble så stor at vi ikke har annet valg en å fortsette. Anført av André Søfteland som Sivert er det all grunn til å tro at suksessen fortsetter

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: ca. 3 timer, inklusiv pause
Passer for: Ikke oppgitt

I rekordfart solgte ”Hellemyrsfolket” ut nærmere 35.000 billetter, og publikum vil ha mer. Forestillingen var én av storsatsningene til DNS i 2014, og suksessen ble så stor at vi ikke har annet valg en å fortsette. Anført av André Søfteland som Sivert er det all grunn til å tro at suksessen fortsetter

Se Herborg Kråkevik synge "Det skulle vært meg"

Se André Søfteland synge "Kampen står om liv og død"

Karoline Krüger & André Søfteland - "Balladen om Lydia Munthe og Sivert Sjursen"

Innledning
19. november kl. 19 blir det innledning i Publikumsfoajéen ved dramatiker og forfatter Gunnar Staalesen.

"Hellemyrsfolket" har en sentral plass i norsk litteraturhistorie. Og av egenerfaring vet også DNS at beretningen om Myre-slekten og arven fra Hellemyren også egner seg for teater. Folk gikk mann av huse til maratonoppsetningen DNS gjennomførte i 1992. Nå blir det imidlertid noe helt nytt når Julian Berntzen og Gunnar Staalesen skaper en tre timers musikal av det kjente stoffet. Med seg har de også en av Norges mest anerkjente musikalregissører. Johan Osuldsen har blant annet hatt stor sukess med "Mamma Mia!", "Showgirls" og "We Will Rock You" i Oslo, og med "Company" her på DNS.

Historien som starter hos Sjur Gabriel og Oline på Hellemyren og som strekker seg flere generasjoner fremover i tid bærer i seg tidløse tanker om arvesynd, familiekonflikter, tro og tvil, og fortvilelse som følge av fattigdom.

 - Selv om Skrams fortelling er dramatisk og på grensen til å være preget av håpløshet, trenger det livsbejaende igjennom, sier regissøren, som roser pop- og teaterkomponisten Julian Berntzen og krimromanforfatteren og dramatikeren Gunnar Staalesen for deres over tre år lange arbeid med musikalen fra Bergen. Dette blir stort!

Kjersti Elvik spiller rollen som Petra denne høsten!

Urpremiere på Store Scene 13. september 2014.

Nypremiere på Store Scene 5. november 2015.

Forestillingen vil bli tekstet på følgende datoer: 25/11 – 2/12 – 3/12
Kontakt vårt billettkontor for å bestille tekstenhet.

Skuespillere

 • Elvik, Kjersti

  Elvik, Kjersti

  Tidligere medvirket i:

  Kjersti gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1992 og har vært å se bl.a. på Trøndelag Teater, Nationaltheatret og Torshovteatret. Sist vår turnerte hun med Riksteaterforestillingen Scener fra et ekteskap. For film- og TV-publikummet er hun kjent som Hanne Wilhelmsen i Anne Holt-filmene Blind gudinne og Salige er de som tørster, som hun fikk Amandaprisen for, og fra Hawaii-Oslo. Hanne Wilhelmsen er også en rolle hun har gjort i Radioteatret. Og mange kjenner henne også som Angelica i TV2-serien Seks som oss. På Den Nationale Scene så vi henne iKong Lear av William Shakespeare i 2000, i samspill med Bjørn Sundqvist og i Jan Eggums På 'an igjen. I 2007 var hun Elida i Fruen fra havet av Henrik Ibsen og tjenestepiken i Molières Den innbilt syke. Vinteren 2008 spilte Kjersti i Panikk i kulissene av Michael Frayn.

   

  Stykker Kjertsti har medvirket i:

  Jan Herwitz (1988) av Hans Wiers-Jensen
  Kong Lear (2000) av William Shakespeare
  Alice i eventyrland (2005) av Lewis Carroll
  På'an igjen (2005) av Jan Eggum
  Fruen fra havet (2007) av Henrik Ibsen
  Den innbilt syke (2007) av Molière
  Panikk i kulissene (2008) av Michael Frayn
  Farlige forbindelser (2008) av Hapton/Laclos
  Folkeutrydning (2008) av Werner Schwab

   

  Aktuell med: 

  Ulverock

 • Kråkevik, Herborg

  Kråkevik, Herborg

  Tidligere medvirket i:

  Herborg er kjent for de aller fleste, både som sanger og skuespiller. Forestillinger og plater som Haugtussa, Herborgs verden, Kråkeviks Songbok og Eg og Edith har gjort at Herborg har markert seg som en av landets fremste artister. Herborgs register på scene og plate har blitt behørig applaudert av et samstemt kritikerkorps og anerkjent med en rekke prisen, som Årets Spellemann i 2001. Thomas Robsahms film Det største verden fra 2001, hvor hun hadde hovedrollen som Petra, er allerede blitt en klassiker. Fra høsten 1994 gikk hun et år ved Guildford School of Acting i England før hun tilbake i hjemlandet gjorde formidabel suksess på kabaretscenen. På Den Nationale Scene debuterte hun som Eliza Doolittle i My Fair Lady i 1996, en forestilling som ga rekordbesøk på teatret, før hun spilte Julie i Shakespeares Romeo og Julie i 1999. Siste året kjenner vi Herborg fra Kjære landsmenn! som ble spilt på Store Scene i desember.

 • Søfteland, André

  Søfteland, André

  André Søfteland er utdannet ved Guildford School of Acting i England og er bosatt i New York. Han har gjort flere opptredener på teatre i Europa og USA, og sommeren 2013 hadde han hovedrollen i Broadway-oppsetningen av «Les Misérables» på New London Barn Playhouse, New Hampshire. Han debuterte på DNS i rollen som Sivert i suksessmusikalen «Hellemyrsfolket» høsten 2014 (også 2015). Våren 2015 spilte han i «Ingenting av meg» av Arne Lygre. Denne våren spilte han også i «Little Shop of Horrors» på Cornerteateret i regi av teatergruppen Krabatene.

 • Krüger, Karoline

  Krüger, Karoline

  Tidligere medvirket i:

  Karoline er sanger, komponist og skuespiller. Hun spilte i stykket Verdensborger av Gemytt, en moderne musikkteaterversjon av Ibsens Gynt, som turnerte i inn- og utland. Karoline har sammen med Espen Hana hatt stor suksess med forestillingenDa Hana møtte henne, et samarbeidsprosjekt mellom Rogaland Teater og Trapes Kulturproduksjon, som også ble satt opp på Det Norske Teatret. Karoline og Atle Halstensen står bak stykket De to stemmer, en forestilling med tekster av André Bjerke som var på turné landet rundt og ble satt opp på DNS i 2004. Albumet fra stykket ble nominert til Spellemann i 2005. Siden Karolines debut som artist i 1988 har hun gitt ut seks soloalbum, og har medvirket på et titalls andre som komponist eller sanger/musiker.

  Karoline har laget musikken og Erik Hillestad står bak teksten til Jakobmesse, et musikalsk-liturgisk verk som har vært fremført i flere nordiske land. De senere årene har hun levert album-materiale til flere norske artister, og sammen med Tor Åge Bringsværd skrev hun den musikalske fabelen De Hellige Tre Narrer, som ble urframført som dramatisert forestilling på NRK julen 2003.

  Karoline studerte ved Lee Strasberg Theater Institute i 92/93, og hun har også studert historie, kunsthistorie og religionsvitenskap ved universitetet.

  Våren 2009 er hun aktuell i Stephen Sondheims musikal Company.

 • Soli, Malin

  Soli, Malin

  Malin debuterte på Den Nationale Scene som Cecile de Volanges i «Farlige Forbindelser» i 2008. Før dette spilte hun i det kritikerroste stykket «Skyfri himmel», på Rogaland Teater (2006 og 2007) og på Det Norske Teatret (2007). I 2007 hadde Malin hovedrollen som Sonja i «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret. En tolkning hun høstet mye ros for. Våren 2009 spilte Malin i «Kvinnene fra Troja» her på DNS. Etter dette har hun spilt Hedvig i «Vildanden» på Teater Ibsen (2009), Kätchen i «Black Rider» på Hålogaland Teater (2011), samt jobbet på Riksteatret og Oslo Nye Teater. Våren 2015 var Malin tilbake på DNS i « Momo, eller kampen om tiden», og denne høsten blir hun å se i "Sånne som oss" og i musikalen "Hellemyrsfolket".

 • Rønning, Pål

  Rønning, Pål

  Pål Rønning har vært ansatt ved Den Nationale Scene siden 2006, men debuterte allerede som 8-åring på Småscenen (i dag Teaterkjelleren) i 1983 i stykketVikingene (basert på Ibsens Hærmendene på Helgeland). Han har erfaring fra blant annet Teatret Vårt i Molde, og har også drevet med teatersport med Turboteatret i Bergen. Våren 2009 spilte Pål i Guttene i skyggen av Lars Norén. For dette stykket og sin rolle i Folkeutrydning (2008) mottok han Heddaprisen. I 2012 så vi Pål i Evig UngEn Midtsommernattsdrøm og Snødronningen. Våren 2013 debuterte han også som regissør for Shakespeares samlede verker (lett forkortet).

   

  Stykker Pål har medvirket i:

  Hvite Djevler (1997) av John Webster
  Samson & Roberto (2006) av Ingvar Ambjørnsen
  Askeladden og de gode hjelperne (2006) etter eventyret fra Asbjørnsen og Moes samlinger
  Kirsebærhaven (2007) av Anton Tsjekov
  Karlsson på taket (2007) av Astrid Lindgren
  En handelsreisendes død (2008) av Arthur Miller
  Folkeutrydning (2008) av Werner Schwab
  Okse og esel (2008) av Norbert Ebel
  Guttene i skyggen (2009) av Lars Norén
  Rett i lommen (2009) av Micheal Cooney
  Svartediket (2010) av Arild Brakstad
  Tilbaketoget fra Moskva (2010) av William Nicholson
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Før soloppgang (2011) av Gerhart Hauptman
  Evig ung (2012) av Erik Gedeon
  En midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare
  Snødronningen (2012) av H. C. Andersen/Vidar Magnussen
  Måken (2013) av Anton Tsjekhov

   

  Aktuell med:
  Dyveke

 • Pettersen, Gerald

  Pettersen, Gerald

  Gerald Pettersen har vært ansatt ved Den Nationale Scene siden 1992 og har hatt en rekke roller her på teatret siden den gang. På TV har vi sett han i blant annetFamiliesagaen de syv søstre (TV2/1997) samt NRK-seriene Brigaden (2002/2003) og Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (2011). På film kjenner vi han blant annet fra S.O.S Svartkjær (2008).

   

  På DNS har de siste årene blant annet spilt i La Cage aux Folles (2010/2011), Ordet(2011) og Peder Påske (2011). I 2012 var Gerald også aktuell i Fanny og Alexander.

   

  Stykker Gerald har medvirket i:

  Den sjette dag (1994)av Erling Gjelsvik
  Namnet av Jon Fosse (1995)
  My fair lady (1996) av Lerner og Loewe
  Komediemordeneav 1940 (1997) av John Bishop
  Bakkantinnene (1997) av Evripides
  Spelemann på taket   (1998) av Joseph Stein
  De Vægelsindede   (2000) av Ludvig Holberg
  Cabaret (2000) av Joe Masteroff og John Kander
  Påske (2001) av August Strindberg
  Seks personer søker en forfatter (2001) av Luigi Pirandello
  Antigone (2002)av Mats Kjelbye og Alexander Öberg
  1900 (2002-2003) av Gunnar Staalesen
  Baal (2003) av Bertolt Brecht
  Jenta i sofaen (2003) av Jon Fosse
  En midtsommernattsdrøm (2004) av William Shakespeare
  Sugar (2004) av Jules Styne
  Vildanden (2004) av Henrik Ibsen
  Pippi Langstrømpe (2004) av Astrid Lindgren
  Funny Girl (2005) av Jules Styne
  Den stundesløse (2006) av Ludvig Holberg
  Peer Gynt (2007) av Ibsen
  Den innbilt syke (2007) av Molière
  Fruen fra havet (2007) av Ibsen
  Begrav meg i Bergen  (2007) av Gunnar Staalesen
  Les Miserablés (2008) av Boublil og Schönberg
  Mascarade (2009) av Ludvig Holberg
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2010) av Thorbjørn Egner
  La Cage aux Folles (2010-11) av Jerry Herman og Harvey Fierstein
  Ordet (2011) av Kaj Munk
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Evig ung (2012) av Erik Gedeon
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Måken (2013) av Anton Tsjekhov
  Anne Franks Dagbok (2013) av Goodrich & Hackett
  Kong Lear (2014) av William Shakespeare
  Vakkert (2014) av Jon Fosse

  Aktuell med:
  Vakkert

 • Andersen, Bjørn Willberg

  Andersen, Bjørn Willberg

  Bjørn Willberg Andersen er en av de mest kjente blant DNS sine skuespillere. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1988 og har vært ansatt ved Den Nationale Scene siden. Høsten 2010, samt høst og vinter 2011, spilte han i tospann med tidligere teatersjef Bjarte Hjelmeland i "La Cage aux Folles». De siste par årene har Bjørn også spilt i "Kong Lear", "Hellemyrsfolket" og "Sånne som oss". Han er også kjent for sin tolkning av Gunnar Staalesens Varg Veum både i radioteatet og på scenen i Falne Engler(2006). I tillegg har han bakgrunn fra bl.a. Riss Dansekompani og har vært skuespiller ved diverse film-, radio- og TV-produksjoner. Bjørn ble tildelt Pernillestatuetten i 1996 for sitt skuespillerarbeid.

  Stykker Bjørn har medvirket i:
  Samfundets støtter av Henrik Ibsen
  Nordahl i våre hjerter (1990) av  Erling Gjelsvik
  Bruredansen (1991) av  Norvald Tveit
  Peer Gynt (1993) av Henrik Ibsen
  Mirad (1999) av Ad de Bont
  Besøk (2000) av Jon Fosse
  Seks personer søker en forfatter (2001) av Luigi Pirandello
  Påske (2001) av August Strindberg
  Livet x 3 (2001) av Yasmina Reza
  Jo,jo - bevares vel!! (2002) av Arvid Ones
  Kiss Me, Kate (2002) av Cole Porter
  Sugar (2004) av Jules Styne
  Don Ranudo (2004) av Ludvig Holberg
  Kameliadamen (2004) av Alexandre Dumas
  Funny Girl (2005) av Isobel Lennart
  Draum om hausten (2005) av Jon Fosse
  På 'an igjen (2005) av Jan Eggum
  Falne Engler (2006) av Gunnar Staalesen
  Tiden er vårt hjem (2007)av Lars Norén.
  Kunst (2008) av Yasmina Reza
  Netter i Beirut (2008) av Frank McGuinnes
  Hedda Gabler (2009) av Henrik Ibsen
  Sjøfareren (2009) av Conor McPherson
  Brødrene Løvehjerte (2009) av Astrid Lindgren
  Company (2010) av Stephan Sondheim
  Min Familie (2010) av Tracy Letts
  La Cage aux Folles (2010) av Jerry Herman og Harvey Fierstein
  Blackbird (2012) av David Harrower
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Måken (2013) av Anton Tsjekhov
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth
  Dyveke (2013) av Stig Amdam
  Kong Lear (2014) av William Shakespeare

  Aktuell med:

  Sånne som oss 

 • Waage, Irene

  Waage, Irene

  Irene Waage gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2005 og debuterte samme år på Riksteatret. Siden har hun vært innom Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Trøndelag Teater og Hordaland Teater. Men det er her på Den Nationale Scene hun har vært mest. Sist vi så henne var som Maj i "Fanny og Alexander".

  Stykker Irene har medvirket i:

  Samson og Roberto (2006) av Ingvar Ambjørnsen

  Tiden er vårt hjem (2007) av Lars Norén

  Kirsebærhaven (2007) av Anton Tsjekhov

  Farlige forbindelser (2008) av Christopher Hamton

  Les Misérables (2008) av Boubill og Schonberg

  Folk og røvere i Kardemommeby (2009) av Thorbjørn Egner

  Kvinnene fra Troja (2009) av Euripides

  Jan Herwitz (2010) av H. Wiers-Jensen

  Company (2010) av Stephen Sondheim

  Fanny og Alexander (2012) av Ingmar Bergman

 • Kvamme, Wenche

  Kvamme, Wenche

  Wenche Kvamme gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1977 og debuterte i Dantons død på Nationaltheatret samme år. Hun ble ansatt på DNS i 1978, men har også i flere perioder arbeidet ved en rekke andre teatre. Hun har medvirket i TV-seriene «Offshore», «Karl & Co», «Mot i brøstet» og «Holms». Wenche har også hatt roller i flere filmer, bl.a. «Mendel» i 1997. Med sikker musikalitet har hun hatt sentrale roller i bl.a. «Tolvskillingsoperaen», «Bruredansen» og «Spelemann på taket». Hun ble tildelt Pernillestatuetten for sitt skuespillerarbeid i 1990, og på DNS kjenner vi henne de siste årene fra bl.a. «Lughnasa – ein irsk seinsommardans», «Fanny & Alexander», «Kalenderpikene», «Måken», «Dyveke» og «Diktatorfruer».

   

  Stykker Wenche har medvirket i:

  Jan Herwitz (1988, 1999 og 2009) av Hans Wiers-Jenssen
  Boogie Woogie (1994) av Staffan Göthe
  Niels Klims reise til den underjordiske verden (2000) av Ludvig Holberg
  Les Misérables av Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg i 2008
  Company (2010) av Stephen Sondheim
  Min familie (2010) av Tracy Letts
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Flink med folk (2011) av David Harrower
  Lughnasa - ein irsk seinsommardans (2012) av Brian Friel
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth
  Måken (2013) av Anton Tsjekhov
  Dyveke (2013) av Stig Amdam
  Diktatorfruer (2013) av Theresia Walser

  Aktuell med:

  Sånne som oss

 • Hodneland, Preben

  Hodneland, Preben

  Aktuell med: Tidligere medvirket i:

  Preben er fra Lindås og gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2014. Debuterte på Den Nationale Scene i Vaffelhjarte samme år. Han spilte også i "Forbrent" i 2015 og "Hellemyrsfolket" i 2014/15/16. Preben har også rukket å medvirke i flere filmer, bl.a Aasne Vaa Greibrokks "Alt det vakre", og i år er han også aktuell i filmen "Når jeg faller". Han har også spilt på Trøndelag Teater hvor han debuterte i Georg Büchners "Leonce og Lena" i 2015. Preben er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo, hvor han blant annet har spilt i "Fulle folk" (2016) og "Romeo og Julie" (2016/17).

 • Skaanes, Rhine

  Skaanes, Rhine

  Rhine Skaanes er blant veteranene på DNS. Hun kom til teateret allerede i 1967. I 2003 ble hun tildelt Pernillestatuetten for sitt skuespillerarbeid, og i 2008 spilte hun i kortfilmen Krokketmatchen. På DNS kjenner vi henne blant annet fraMascaradeEn sporvogn til BegjærPeder Påske og Før soloppgang. Rhine er også leder for DNS' Kabul-prosjekt, i arbeidet med gjenreisingen av Nasjonalteateret i Afghanistan.

   

  Stykker Rhine har medvirket i:

  Hiroshima, min elskede (1989) av Marguerite Duras
  Hellymyrsfolket (1992) av Amalie Skram, skrevet om for scenen av Gunnar Staalesen
  My fair lady (1996) av Lerner og Loewe
  Miriams beretning - Jule-evangeliet (1999) av Håvard Rem
  Maria Magdalena - Jesu virke (2001) av Håvard Rem
  Jesu mor - Påskeevangeliet (2002) av Håvard Rem
  Heksene (2001-2002) av Roald Dahl
  En svindler til besvær (2001) av Aleksandr Ostrovskij
  Et vintereventyr (2002) av William Shakespeare
  1900 (2002-2003) av Gunnar Staalesen
  Baal (2003) av Bertolt Brecht
  Ronja Røverdatter (2003) av Astrid Lindgren
  Ved Kattemyra (2004) av Marina Carr
  Sugar (2004) av Jules Styne
  Peer Gynt (2005) av Henrik Ibsen
  Begrav meg i Bergen (2007) av Gunnar Staalesen
  Dyrene i Hakkebakkeskogen (2008) av Thorbjørn Egner
  Folkeutrydning (2009) av Werner Schwab
  Kvinnen fra Troja (2009) av Euripides
  Mascarade (2009-2010) av Ludvig Holberg
  En sporvogn til begjær (2010) av Tennessee Williams
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Før soloppgang (2011) av Gerhart Hauptmann
  Lughnasa - ein irsk seinsommardans (2012) av Brian Friel
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth
  Diktatorfruer (2013) av Theresia Walser
  Vakkert (2014) av Jon Fosse

  Aktuell med:

  Vakkert

 • Vik, Idun

  Vik, Idun

  Idun er skuespiller utdannet ved Guildford School of Acting og har jobbet utøvende i London med teater, musikal og film siden 2009. Hun har bl.a. medvriket i "Sour Lips" av Omar El-Khariy på Ovalhouse Theatre, "Leading the Witness" av Scott Fivelson på the Gatehouse, "Being Norwegian" av David Greig på the Karamel Club og som ‘West End Chorus’ i Chess in Concert i the Royal Albert Hall. Idun har også ko-produsert og spilt i kortfilmen "Verity" (2014) med Adminda og Rocket Room Productions, og ko-stiftet Strong Point Theatre som bl.a gjorde "Twenty Four Eight" på Tristan Bates Theatre. Prosjekter i 2014 inkluderer "Lykkeparadigmet" (som dramatiker og utøver) og "Drømmefakultetet" med Teateretaten. Debuterer på DNS i rollen som Fie i "Hellemyrsfolket".

 • Reisæter, Hadle Lavold

  Reisæter, Hadle Lavold

  Hadle Lavold Reisæter ble uteksaminert ved Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2013, og har blant annet arbeidet som skuespiller i NRK-programmet "Trygdekontoret" i rollen som Heine Fjordland, og på Kilden teater i "Ekte Kjærlighet" i rollen som Georg Cold, regi Tyra Tønnessen. Han debutterte på DNS i "Ronja Røvardotter", og har siden spilt i "Hellemyrsfolket", "Momo, eller kampen om tiden", "Informasjon og kjærlighet", "Hellemyrsfolket" (2015/16), og er nå å se i "Tonje Glimmerdal". Snart står han også på scenen med den egenproduserte forestillingen "Kapita l"- av Stig Sæterbakken. 

   

 • Dale, Katrine

  Dale, Katrine

  Katrine Dale er utdannet innen film- og TV-produksjon fra Noroff Instituttet i 2005. Hun var regiassistent på Bobbie Peers' Sniffer, som i 2006 vant Gullpalmen i Cannes for beste kortfilm. Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet Askepott, Festen, Snødronningen og nå sist som Pippi Langstrømpe.

  Et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt. På DNS kjenner vi henne fra blant annet Askepott, Festen, Snødronningen og nå sist som Pippi Langstrømpe.Rollen som Pippi er en av drømmerollene for kvinnelige skuespillere. Denne gangen er det Katrine Dale som har fått æren av å portrettere den elleville rødtoppen.

  Våren 2008 spilte Katrine i Mann=Mann på Rogaland Teater, et stykke som fikk tildelt Heddaprisen samme år som Årets teaterprosjekt.

 • Johnsen, Jon Ketil

  Johnsen, Jon Ketil

  Jon Ketil Johnsen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1991, og debuterte samme år på Den Nationale Scene. De siste årene har han blant annet spilt i "Et dukkehjem" (2013), "En folkefiende", "Anne Pedersdotter" (2015) og "Hellemyrsfolket" (2014/15). I fjor høst hadde han regien på monologen "De magiske tankers år", med Rhine Skaanes på Lille Scene.

  Stykker Jon har medvirket i:
  Hellemyrsfolket (1992) av Amalie Skram og Gunnar Staalesen
  Kvinnen som giftet seg med en kalkun (1997) av Gunilla Boëthius
  Erasmus Montanus (2000) av Ludvig Holberg
  Seks personer søker en forfatter (2001) av Luigi Pirandello
  Amadeus (2001) av Peter Shaffer
  En folkefiende (2001) av Henrik Ibsen.
  De rettferdige av Albert Camus
  Et vintereventyr (2002) av William Shakespeare
  1900 (2002-2003) av Gunnar Staalesen
  Baal (2003) av Bertolt Brecht
  Gjøkeredet (2003) av Dale Wasserman
  Ronja Røverdatter (2003) av Astrid Lindgren\
  Don Ranudo (2004) av Ludvig Holberg
  Pippi Langstrømpe (2004) av Astrid Lindgren
  Kameliadamen (2004) av Alexandre Dumas d.y.
  Peer Gynt (2005) av Henrik Ibsen
  Falne Engler (2006) av Gunnar Staalesen.
  Begrav meg i Bergen (2007) av Gunnar Staalesen
  Kunst (2008) av Yasmina Reza
  Dyrene i Hakkebakkeskogen(2008) av Thorbjørn Egner
  Netter i Beirut (2008) av Frank McGuinnes
  Hedda Gabler (2009) av Henrik Ibsen
  Jan Herwitz (2009) Hans Wiers-Jensen
  Døden
   (2010) av Mick Gordon og Marie de Hennezel
  Min familie (2010) av Tracy Letts
  Blodig alvor
   (2010) av Yasmina Reza
  Peder Påske
   (2011) av Gunnar Staalesen
  Gengangere (2011) av Henrik Ibsen
  Når det slutter å regne
   (2011) av Andrew Bovell
  Mor Courage og barna hennes (2012) av Bertolt Brecht
  Ulverock (2012) av Elisabeta Bostan
  Fanny & Alexander (2012) av Ingmar Bergman
  Et dukkehjem (2013) av Henrik Ibsen
  Kalenderpikene (2013) av Tim Firth

 • Eldøy-Iversen, Dorina Marie

  Eldøy-Iversen, Dorina Marie

  Tidligere medvirket i:

  Dorina har jobbet freelance musikalartist/skuespiller siden 2000. Hun vært engasjert ved Det Norske Teatret, Chateau Neuf, Riksteatret, Agder teater og Nordland teater. Har medvirket i stykker som ”Blanke Messingen”, ”Hair”, ”Tolvshillingsoperaen”, ”The rocky Horror Show”, ”Fame”, “Evita” osv. Dorina er sentral som aktør, sanger, danser, produsent og koreograf i sommerrevyen "Hvalsommer" som har gått i Sandefjord de siste elleve somrene. I 2009-2013 var hun å se i damekvartetten Avslørte Bondepiker med revyen "Uten en rød tråd".

  Stykker på DNS som Dorina har medvirket i:
  Les Misérable (2008) av Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg
  Rett i lommen (2009) av Micheal Cooney
  Hakkebakkeskogen (2010)
  Company (2010) av Stephen Sondheim
  La Cage aux Folles (2010-2011) av Jerry Herman og Harvey Fierstein
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Knutsen & Ludviksen på teateret ( 2011)
  Alt om min mor (2011) av Samuel Adamson, basert på en film av Pedro Almodóvar

   

 • Filip, Jonatan

  Filip, Jonatan

  Jonatan ble uteksaminert ved Statens Teaterhøgskole (KHiO) i 2005, og hadde kanskje sitt gjennombrudd med tittelrollen i den Heddanominerte forestillingen "Tilfellet Torgersen" på Teater Ibsen (2007). Han har siden den gang arbeidet for flere teatre rundt om i Norge. Bl.a Brageteatret (2010/2013), Teater Innlandet (2011), Teatret Vårt (2012) og Rogaland Teater (2013). Debuterer på DNS som Birk i "Ronja Røvardotter".

  Aktuell med:

  Sånne som oss

 • Nilsen, Ole Martin Aune

  Nilsen, Ole Martin Aune

  Ole Martin var ferdigutdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) i 2005. Han har etter det vært tilknyttet bl.a. Trøndelag Teater, Sogn og Fjordane Teater, Hålogaland Teater og Riksteatret. Ole Martin har også medvirket i NRKs TV-serie "Himmelblå" og var en av sju skjeggete nordmenn i den amerikanske Sci-Fi-grøsseren "The Thing" som hadde kinopremiere i 2011. Ole Martin debuterte på DNS i 2013 som Guy of Gisborne i "Robin Hoods Hjerte". Han var sist å se i "En folkefiende", "Ronja Røvardotter" (2015) og "Hellemyrsfolket" (2014/15).

 • Dybwad, Monica

  Dybwad, Monica

  Monica Dybwad er utdannet ved musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet, og dans på Spin Off i Oslo. Hun har etter endt utdanning jobbet frilans som skuespiller for Oslo Barnehageteater, Teater Vildenvei, og spilte i 2013 rollen som Mary Phagan i skandinaviapremieren av «Parade». Hun jobber også som koreograf og har bl.a. koreografert for «Høstrevyen i Drammen», «Jubileumsmusikalen» i Lofoten Kulturhus og for «Kollektivet» på TV2. Som skuespiller er hun også snart aktuell i spillefilmen «Ingen manns land» for det bergensbaserte produksjonsselskapet RustenSpikerFilm. «Momo, eller kampen om tiden» er Monicas debut på Den Nationale Scene.

 • Serkland, Hilde Trætteberg

  Serkland, Hilde Trætteberg

  Tidligere medvirket i:

  Hilde Trætteberg Serkland er utdannet skuespiller og sanger fra Högskolan för Scen och Musik i Göteborg og Høgskolen i Oslo. Hun arbeider frilans med ulike prosjekt både som utøver, tekstforfatter og pedagog. Hilde har bl.a. medvirket i "Jul i Blåfjell" ved Oslo Nye Teater, og i “Stille natt – eit draumspel” på Hordaland Teater. Hun er også kjent som søster nummer tre i Søstrene Trætteberg. Vinteren 2015 gjorde hun soloforestillingen “Puste i firkant” på Cornerteateret her i Bergen, med egenskrevet musikk og tekst. Hilde gjør sin debut på DNS i "Hellemyrsfolket".

      

Ingen forestillinger