Åpen lesning av ny scenetekst

De to skuespillerene Hadle Lavold Reisæter og Sigmund Njøs Hovind utvikler denne høsten scenetekster om tap. Begge presenterer sine arbeider i en åpen visning på Lille Scene lørdag 17. oktober kl. 12.00.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time
Passer for: Ikke oppgitt

De to skuespillerene Hadle Lavold Reisæter og Sigmund Njøs Hovind utvikler denne høsten scenetekster om tap. Begge presenterer sine arbeider i en åpen visning på Lille Scene lørdag 17. oktober kl. 12.00.

I et slags kunstkollektiv vil de to utfordre hverandre og arbeide sammen og hver for seg med to tekster i svært forskjellige landskap. Der Sigmund vil forske rundt temaet sorg og skape ny tekst vil Hadle iscenesette og dramatisere romanen "Kapital" av Stig Sæterbakken. Ambisjonen er å ha en ferdig forestilling i juni 2016.

"Kapital"
Ved å ta utgangspunkt i Stig Sæterbakkens "Kapital" vil Hadle Reisæter stille spørsmål ved menneskets korrupte natur. Er det slik at eigeninteressen auker i takt med materiell rikdom? Og kvifor er mennesket på sitt mest altruistiske i det augnebikket me ikkje lenger har noko å tape?

Me møter hovedpersonen Konrad Ofting i rettssalen, der han tar opp kampen mot den uretten han meiner han er utsatt for.

Han spør seg, er det rettferdig at dei som har mykje skal kunne stjele alt frå den som har lite?

"Sorg"
Dette skriveprosjektet er en utfordring av Sigmund Njøs Hovind til Sigmund Njøs Hovind. For 5 år siden lagde han forestillingen «Vem är jag?» som han har spilt jevnlig med stor suksess. Han vil nå forsøke å bruke disse 5 årene med erfaring til å utvikle noe nytt og større rundt sorg. Foreløpig har han en A4-side med notater, en ambisjon og en god kollega. 17. oktober er det åpen lesning.

Lille Scene lørdag 17. oktober kl. 12.00. Varighet: ca. 1 time og 30 minutter.

Billetter: kr. 50,-

Skuespillere

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund har en bred teaterutdannelse fra Norge, Danmark og Sverige. Han har gått dramalinje i Oslo, vært sivilarbeider på Teatret Vårt i molde, gått teaterhøjskolen Rødkilde i Danmark, vært med på amatørteater i København og gått teaterhøyskolen i Göteborg. Han gjorde praksis på Malmö Stadsteater i tre oppsetninger og har vært med i et antall kortfilmer samt en norsk tv-serie. Han debuterte som profesjonell skuespiller i publikumssuksessen Påklädaren på Göteborgs Stadsteater høsten 2011. Samme høst kunne han ses i den prisbelønnede spillefilmen Apflickorna (Apejentene) som vant Guldbagge (norsk Amanda) for beste film 2011. Han har også spilt sin egen forestilling Vem är jag? både på Stockholms Stadsteater, en norsk folkehøyskole og videregående skoler i Norge. Sigmund debuterer som skuespiller på DNS i Dyveke.

 • Reisæter, Hadle Lavold

  Reisæter, Hadle Lavold

  Hadle Lavold Reisæter ble uteksaminert ved Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2013, og har blant annet arbeidet som skuespiller i NRK-programmet "Trygdekontoret" i rollen som Heine Fjordland, og på Kilden teater i "Ekte Kjærlighet" i rollen som Georg Cold, regi Tyra Tønnessen. Han debutterte på DNS i "Ronja Røvardotter", og har siden spilt i "Hellemyrsfolket", "Momo, eller kampen om tiden", "Informasjon og kjærlighet", "Hellemyrsfolket" (2015/16), og er nå å se i "Tonje Glimmerdal". Snart står han også på scenen med den egenproduserte forestillingen "Kapita l"- av Stig Sæterbakken. 

   

Ingen forestillinger