Pearl of Scandinavia

"Et pirrende stykke politisk teater som bør få et liv utover Festspillene." VG

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ca. 1 time og 20 minutter, ingen pause.
Passer for: Ikke oppgitt

"Et pirrende stykke politisk teater som bør få et liv utover Festspillene." VG

En justisminister, en sikkerhetsvakt og en terrorist befinner seg ombord på danskebåten, «Pearl of Scandinavia». Dette nyskrevne stykket med musikk av bl.a. Lars Vaular, vil utfordre fordommer om terror ved å undersøke kjernen i terrorhandlingen, og gjøre det ideelle målet forståelig for publikum.

SE VIDEO

Forestillingen undersøker en terrorhandling med ulike ideologiske perspektiver, og utfordrer våre fordommer.

– Pearl of Scandinavia behandler temaet ekstremisme i flere former, på en intelligent måte, sier skuespiller Dar Salim, kjent fra filmer og tv-serier som «Broen», «Borgen» og «Game of Thrones».

Når han nå står på en norsk scene for første gang, er det sammen med Pål Rønning fra Den Nationale Scene og Hege Aga Edelsteen fra Kompani Camping.

Etter 22. juli-angrepet i 2011 sa statsministeren at vi skulle skape mer åpenhet og mer demokrati i samfunnet. «Pearl of Scandinavia» undersøker menneskers mulighet for å leve opp til denne visjonen. Forestillingen stiller spørsmål om vi egentlig har forandret oss.

Forfatter og dramatiker Christopher Grøndahl, som blant annet står bak  «Nokas og Villmark»-filmene, har skrevet manus. Teksten er inspirert av samtaler med unge asylsøkere i Norge, UDI-ansatte, mennesker i Iran, Mali og Algerie. Lars Vaular har laget musikk sammen med Bjarne Kvinnsland.

Urpremiere på Lille Scene 22. mai 2014, under Festspillene i Bergen.

SAMPRODUKSJON MELLOM FESTSPILLENE, KOMPANI CAMPING OG DNS.

Skuespillere

 • Salim, Dar

  Salim, Dar

  Tidligere medvirket i:

  Dar Salim er født i Bagdad i Irak, og kom som syv-årig irakisk flyktning til Danmark og vokste opp på Amager. En tilfeldig casting førte til en birolle i tv-serien "Forsvar" senere i 2008 til hovedrollen i spillefilmen "Gå med fred Jamil", som han mottok en Bodil-nominering for i katagorien beste mannlige hovedrolle. Han har senere vært med i flere danske spillefilmer bl.a. "Sandheden om mænd", "Smukke mennesker", "Min bedste fjende" og "Submarino" samt et par internationale produktioner, herunder den amerikanske tv-serien "Game of Thrones". Dar har også medvirket i de danske tv-seriene "2900 Happiness", "Livvagterne", "Borgen", "Dichte" og "Broen".

 • Rønning, Pål

  Rønning, Pål

  Pål Rønning har vært ansatt ved Den Nationale Scene siden 2006, men debuterte allerede som 8-åring på Småscenen (i dag Teaterkjelleren) i 1983 i stykketVikingene (basert på Ibsens Hærmendene på Helgeland). Han har erfaring fra blant annet Teatret Vårt i Molde, og har også drevet med teatersport med Turboteatret i Bergen. Våren 2009 spilte Pål i Guttene i skyggen av Lars Norén. For dette stykket og sin rolle i Folkeutrydning (2008) mottok han Heddaprisen. I 2012 så vi Pål i Evig UngEn Midtsommernattsdrøm og Snødronningen. Våren 2013 debuterte han også som regissør for Shakespeares samlede verker (lett forkortet).

   

  Stykker Pål har medvirket i:

  Hvite Djevler (1997) av John Webster
  Samson & Roberto (2006) av Ingvar Ambjørnsen
  Askeladden og de gode hjelperne (2006) etter eventyret fra Asbjørnsen og Moes samlinger
  Kirsebærhaven (2007) av Anton Tsjekov
  Karlsson på taket (2007) av Astrid Lindgren
  En handelsreisendes død (2008) av Arthur Miller
  Folkeutrydning (2008) av Werner Schwab
  Okse og esel (2008) av Norbert Ebel
  Guttene i skyggen (2009) av Lars Norén
  Rett i lommen (2009) av Micheal Cooney
  Svartediket (2010) av Arild Brakstad
  Tilbaketoget fra Moskva (2010) av William Nicholson
  Peder Påske (2011) av Gunnar Staalesen
  Før soloppgang (2011) av Gerhart Hauptman
  Evig ung (2012) av Erik Gedeon
  En midtsommernattsdrøm (2012) av William Shakespeare
  Snødronningen (2012) av H. C. Andersen/Vidar Magnussen
  Måken (2013) av Anton Tsjekhov

   

  Aktuell med:
  Dyveke

 • Edelsteen, Hege Aga

  Edelsteen, Hege Aga

  Tidligere medvirket i:

  Utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole (KHIO) våren 2002. Debuterte ved Hålogaland Teater i musikalen Spelemann på taket. Har i tillegg til andre roller ved Hålogaland Teater,  blant annet oversatt og spilt alle roller i Naken av Joyce Carol Oates. Spilte vinteren 2006 hovedrollen som Rebecca i Ashes to Ashes av Harold Pinter, i regi av Ferske Scener. Hege har også erfaring fra radioteatret, dubbing, spillefilm og en rekke kortfilmer. Hege har hovedrollen i spillefilmen Permafrost som har premiere i januar 2014.

Ingen forestillinger