Åpen lesning

Åpen lesning: Ensomhetens valg av Sigmund Njøs Hovind og En som ikke er av Herman Bernhoft. De to skuespillerne Sigmund Njøs Hovind og Herman Bernhoft utvikler denne høsten scenetekster med tema ensomhet. I et slags kunstkollektiv vil de to utfordre hverandre og arbeide sammen og hver for seg med to tekster i svært forskjellige landskap.

Neste visninger

 • Ingen tider
Sjanger: Ikke oppgitt
Spilletid: Ikke oppgitt
Passer for: Ikke oppgitt

Åpen lesning: Ensomhetens valg av Sigmund Njøs Hovind og En som ikke er av Herman Bernhoft. De to skuespillerne Sigmund Njøs Hovind og Herman Bernhoft utvikler denne høsten scenetekster med tema ensomhet. I et slags kunstkollektiv vil de to utfordre hverandre og arbeide sammen og hver for seg med to tekster i svært forskjellige landskap.

Fri entré
BILLETTER FÅS PÅ DNS BILLETTKONTOR, TELEFON 55 60 70 80 / DNS@DNS.NO

Der Njøs Hovind bruker skuespillernes evne til å gå inn i; og skape en karakter som utgangspunkt for sitt skrivearbeide, vil Bernhoft bruke andre mennesker som inspirasjon for sitt. Begge presenterer sine arbeider i en åpen lesning på Lille Scene lørdag 16. november kl. 15

Ensomhetens valg
Angsten for ensomheten driver menneskene inn i den inverterte form for ensomhet som består i skramlende selskap. Og det selskapet har nødvendigvis ikke fler deltakere enn deg selv. I løpet av 5 uker skal Sigmund Njøs Hovind prøve å forme en tekst, et stykke, en forestilling rundt temaet ensomhet. Det er et stort tema og han har foreløpig bare en tanke og disse to ovenstående linjene. Og kollegaen Herman Bernhoft.

En som ikke er
En som ikke er er første del av et scenetekstprosjekt der skuespiller og dramatiker Herman Bernhoft vil benytte en dokumentarisk inngang til å skape et moderne fiksjonsunivers. Personlige intervjuer av mennesker som er uttalt ensomme danner grunnlaget for stykket. Med "En som ikke er" vil Bernhoft forske i scenetekst uten karakter og handling i tid og rom. Medvirkende i lesningen er Herman Bernhoft, Sigmund Njøs Hovind, Ine Marie Willmann og Petter Winther.

Sigmund Njøs Hovindhar en bred teaterutdannelse fra Norge, Danmark og Sverige. Han har jobbet på Göteborgs Stadsteater, Malmö Stadsteater og filmet både filmer og tv-serier i Sverige og Norge. Han har også spilt sin egen forestilling Vem är jag? på Stockholm Stadsteater, en norsk folkehøyskole og videregående skoler i Norge. Nå gjør han sin norske professionelle debut her i Bergen.

Herman Bernhofter utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen, KHiO. Han har blant annet vært tilknyttet Det Norske Teatret og Teatret Vårt, og er også aktiv i frigruppen Asklepios Hane. Herman har i tillegg til å ha skrevet flere familiemusikaler, jobbet frem de dokumentariske teaterprosjektene BLOGG (2010) og #LOL - laughing out loud (2012). Han ble i 2013 tildelt et ett-årig arbeidsstipend for å forske i utvikling av scenetekst.

Lille Scene lørdag 16. november kl. 15.

Skuespillere

 • Hovind, Sigmund Njøs

  Hovind, Sigmund Njøs

  Sigmund har en bred teaterutdannelse fra Norge, Danmark og Sverige. Han har gått dramalinje i Oslo, vært sivilarbeider på Teatret Vårt i molde, gått teaterhøjskolen Rødkilde i Danmark, vært med på amatørteater i København og gått teaterhøyskolen i Göteborg. Han gjorde praksis på Malmö Stadsteater i tre oppsetninger og har vært med i et antall kortfilmer samt en norsk tv-serie. Han debuterte som profesjonell skuespiller i publikumssuksessen Påklädaren på Göteborgs Stadsteater høsten 2011. Samme høst kunne han ses i den prisbelønnede spillefilmen Apflickorna (Apejentene) som vant Guldbagge (norsk Amanda) for beste film 2011. Han har også spilt sin egen forestilling Vem är jag? både på Stockholms Stadsteater, en norsk folkehøyskole og videregående skoler i Norge. Sigmund debuterer som skuespiller på DNS i Dyveke.

 • Bernhoft, Herman

  Bernhoft, Herman

  Tidligere medvirket i:

  Herman Bernhoft er utdannet fra Teaterhøgskolen, KHiO. Han har blant annet vært tilknyttet Teatret Vårt i Molde, Det Norske Teatret og Agder Teater. Herman er også skuespiller i frigruppen Asklepios Hane, som vant Torshovteatrets Venners pris for årets forestilling Du er Knut, under dramatikkfestivalen i 2011.  Samme år ble Herman tildelt Hedda-prisen for Beste mannlige birolle for sin tolkning av Osvald i IbsensGjengangere på Teatret Vårt. Herman debuterer på DNS med rollen som Peter i Anne Franks Dagbok.

Ingen forestillinger