Dramaturg

Dramaturg

A/S Den Nationale Scene er en av landets fire nasjonale scenekunstinstitusjoner. Vi gløder for å skape magiske øyeblikk gjennom engasjerende og relevant teater, og skal tilby et mangfoldig repertoar  av høy kunstnerisk kvalitet. Vi er 144 fast ansatte og spiller rundt 700 forestillinger på tre scener hvert år. Nær 127.000 mennesker besøkte oss i 2016.

Gløder du for scenekunst? Har du svært god kunnskap om teaterproduksjon og holder deg oppdatert på scenekunstfeltet både i Norge og internasjonalt? Har du høyere relevant utdanning, kjennskap til de fantastiske skattene som finnes i verdensdramatikken, og god oversikt over samtidsdramatikken?

Vi skal fortsette vår gode utvikling, og søker en modig og ambisiøs dramaturg som både ser helheten og de enkelte bestanddelene i scenekunstens håndverk. Dramaturgen er en av teatersjefens nærmeste medarbeidere og bistår i planlegging av repertoar, oppfølging av teaterforestillinger, samarbeid med kunstneriske team, skuespillere og produksjonssjef. For øyeblikket har vi en dramaturg og vi ønsker oss en til. 

Som dramaturg samarbeider du tett med det kunstneriske teamet både om teksten og det helhetlige konseptet. Du skal kunne sette deg inn i og arbeide ut fra visjonene som ligger til grunn for hvert enkelt prosjekt.

Du er løsningsorientert i samarbeid med andre og kommuniserer godt både skriftlig og muntlig. Behersker du flere språk enn norsk og engelsk er det en fordel. I tillegg tror vi at du også er god på formidling, enten det er innenfor teaterhusets vegger eller det er i forhold til mennesker utenfor teateret med tanke på å bygge relasjoner. Du er også en naturlig brobygger mellom kunsten og markedsarbeidet på teateret.

Vi forventer at vår nye dramaturg kan kunsten å balansere det kunstneriske og det administrative. Dramaturgiatet følger opp innsendte manus, skriver utkast til kontrakter, følger opp rettighetshavere for å nevne noen eksempler.

Stillingen er fast og på heltid. Lønn etter avtale. Vi har pensjons- og forsikringsordninger.

Vi tilbyr en spennende stilling i hjertet av Bergen, med dyktige kolleger på alle områder som skaper magi. Ta kontakt så tar vi en prat!

Kontaktopplysninger:
Teatersjef Agnete G. Haaland:  agnete.haaland@dns.no (mobil : 920 54 375) eller dramaturg Vera Krohn Svaleng: vera.krohn-svaleng@dns.no (mobil: 934 20 087)

Søknad med CV sendes til Åse Bergmann: aase.bergmann@dns.no                           

Søknadsfrist: 19.mars 2017

 

 

Save

Save

Save

Ingen forestillinger