Oktober

Lørdagsforedraget: Mors historie -en familiesaga m/Mona Levin         
Lørdag 1.10 kl. 13:00, Lille Scene
Levin forteller om en lite kjent innvandringshistorie, en vellykket integrasjonshistorie som endte tragisk for den lille jødiske minoriteten i Norge under krigen.
I samarbeid med Bergen kvinnesaksforening

Møt Vibeke Løkkeberg og Jon Tombre
Torsdag 20.10 kl. 18:00, DNS
Nå er det snart klart for urpremiere på forestillingen ”Løperjenten” inspirert av Vibeke Løkkebergs film, og denne ettermiddagen møtes filmskaperen og regissør Jon Tombre til samtale. 

Lørdagskafé: Mummi og mangfoldets muligheter
Lørdag 22.10 kl. 12:00. DNS        
Tove Janssons forfatterskap er preget av en dypt humanistisk og fargesterk livsfilosofi.  I Mummiverdenen er det stor takhøyde for annerledeshet, og her er rom for alle slags personligheter og følelser – også de vanskelige. Å møtes på tvers av forskjeller er ikke lett, men fordrer en åpenhet og nysgjerrighet som barn har så mye mer av enn vi voksne.  Hvordan kan vi lære av deres livsanskuelse? Møt Nina Goga, professor i barne- og ungdomslitteratur ved Høgskolen i Bergen, Fargespill-leder Ole Hamre
I samarbeid med Kavlifondet og Høgskolen i Bergen

Halloween-forspill       
Lørdag 29.10 kl. 20:30, DNS (fest på Kvarteret etterpå)
Kom i skrekkelig god stemning med sminkeverksted, plutselige stunt, minikonserter og bar med hyggelige studentpriser. Etterpå er det helhusarrangement på Kvarteret.                            
I samarbeid med Realistforeningen/Kvarteret og OBOS

Halloween-familiefest 
Mandag 31.10. kl. 16:30 (fest på BIKS etterpå)
Lær deg å lage ekle sår og blodige kutt, møt gjenferdet Octavia og lag Halloween-effekter. Deretter blir det dans og grusom moro på BIKS
 I samarbeid med Bergen Internasjonale Kultursenter og DNB

Ingen forestillinger